fredag 6. februar 2009

Der gikk den planen i vasken...
Og grunnen til det er våtromsnormen, et sett av retningslinjer for hvordan våtrom skal bygges opp for å unngå lekkasjer og fukt. Planen var å pusse opp det lille gjestebadet i en nostalgisk stil; malt panel på veggene og fliser på gulvet. Arbeidet skulle utføres av godkjente håndverkere, men malt panel på veggene, nei, det vil ikke bli godkjent. Vi må nok pent flislegge hele badet. Håper at det ikke byr på problemer å montere en vask i den gamle vaskekommoden.

Inntil videre har vaskekommoden fått plass i stuen. "Duken" er et gammelt pyntehåndkle med monogram, kjøpt i en bruktbutikk for 50 kroner.

15 kommentarer:

Crème sa...

Så trist at ikke alt går etter planen. Det finnes jo mdf-plater som ser helt ut som panel (minus ujevnheter, kvist og krymping) og man kan få disse imprignert og da kan de brukes på baderom. Jeg tror at slike plater fåes i vanlig skyggepanel, fas og perlefas. Det peneste, synes jeg, er de versonene som ikke er ferdigmalt.
Bare et tips om du ikke er klar for å gi slipp på drømmen om panel:)
Ha en kjempegod helg:)

Mette sa...

Vi har panel på badet (untatt i dusjen selvfølgelig) og flislagt gulv med sokkelflis. Går helt fint det, med el. vifte og vindu - og panelen er oljebeiset (litt rustikt...med skiferlign. fliser på gulvet) Samboeren har gjort dette selv og vi har jo enebolig. (I en leilighet er det kanskje lurt å følge forskriftene...:o|)

Har du spurt flere håndverkere, forresten, evnt. ringt eget forsikringsselskap? Vet at det har vært mye problemer med manglende/dårlig lagt membran, bla.

Ønsker deg en fortsatt god kveld!

Akkurat passe Frø sa...

Hei!

Me bygde nytt hus og flytta inn i 2006. Har fliser på golvet og panel på veggane. Det går VELDIG fint! Einaste "tilpasning" me har gjort er å sette inn dusj-kabinett. I følge Snekkeren (bedre halvdel) blir dermed ikkje bada i hht. våtromsnorma, men treng heller ikkje vere det pga. kabinettet!! Tom. veggmontert WC er kledd med panel... NB! Lurt med lufting/el.ventil. Har ikkje ventilasjonssystem. Standarden blir dermed som på vaskerom/mindre toalett. Flisene våre går litt (ca. 10 cm) opp på veggen og erstatter golvlist. Fekk "grine" meg til at panelen skulle gå på utsida av flisene nederst på veggen. Skal sjå om eg får badet "bloggifisert" i løpet av helga...
Lykke til med drømmebadet!

FrueFrøet - Randi

Crinoline sa...

Vi har enebolig,men siden vi må ha fagfolk (VVS)til å gjøre jobben får vi beskjed om at normen må følges. Gjør man ikke det,må de melde dette til forsikringselskapet.Skulle ulykken være ute, kan det bli dyrt...

Mette sa...

Det er sant.

I og med at samboeren har gjort alt unntatt el.arb og tilkobling av kraner (han la til og med opp rørsystemet - det ytterste røret i rør-i-rør-systemet - og rørleggeren sa at han var nøyere enn dem?!) ble det jo ikke så dyrt for oss.

Og skulle noe skje, gjør han det selv igjen...;o)

tinemor sa...

Hei
Butikken ligger i Trondheim, på Møllenberg!
Adressen er Haldensgata 1.
Hjertelig velkommen!

Imse sa...

Det går an å ha panel på veggen ja, men skal det spike i veggen så kan det ikke være panel i våtsonene( det er egne forskrifter på det) eller du kan gjøre slik vi planla en tid, ha membran på veggene og på et eller annet vis feste panelsen i noe som ikke gjennomhuller panelen( jeg husker ikke hva vi planla, men vi fant ut en måte...). Det går an. Men regelen er ikke treverk i våtsoner.

Kari Ann sa...

Hei, og takk for koselig hilsen:) Vi renoverte ett bad for ett par år siden, og vi valgte plater som ser ut som perlestaff.Vi valgte å male dem med pensel for å gi dem ett litt mer gammelt preg. De tåler godt en del vannsøl. Vi har panelplatene både på vegger og tak(skråtak) vi har badekar stående rett ved veggen, og jeg kan love deg at mine søte små spruter en del;)Kan ikke se noen skader eller skjolder til nå.Lykke til! uansett valg:)) Klem Kari Ann

Jannicke sa...

Kjedelig når planer går i vasken...
Fant du magasinet du var på jakt etter??

My home is my Castle - by Kari sa...

Ja her ser jeg at mange har svart deg, for jeg mener og at du kan ha panel på badet..
Ikke gi deg....

Den servanten var nyydelig :)

Klem,Kari

liven sa...

du klarer nok å få det fint alikevel!!
Og håper du finner en vask til dette fine skapet ditt:o)
Der er jo så mye flott på markedet!
Så fine bilder og dette pyntehåndkleet var nydelig!!

Ha en fin helg Crinoline:o)

Kerstin sa...

Så kjedelig å ikke kunne følge drømmen. Vi harskiferstein i våtsonen og resten er panel.
Så fint nattbord og duken var nydelig. Lykke til !
Nyt helgen Klem Kerstin

Hulda sa...

Nydelig det lille møblet du har der. Flott med det gamle håndkleet til pynt. :)

Håper det ordner seg med planene deres.

BROCANTE sa...

Ja, ja - men du får det nok fint allikvel. Alt her i verden handler om å inngå kompromisser har jeg funnet ut. Kjedelig å ikke få det som en vil - men enda kjedeligere å få fuktskader...... Se positivt på det.

Nin sa...

Hei :) kor koselig du har det på bloggen din :)Ei venninna av meg satte vasken oppå et bord på badet ,som en bolle og det blei vældig fint.Har også en sånn kommode ,de e vældi sjarmeranes :)Eg klarte å "mase" den fra mi tante,som ikje brukte den :)