mandag 9. mars 2009

Tre kolonner i bloggen - teskjemetoden

Blogspotmalen har to kolonner, men jeg har en stund ønsket å utvide til tre kolonner. Av redsel for å slette bloggen, har prosjektet blitt utsatt. HTML redigering er heller ikke min sterkeste side, men har lært en del om temaet gjennom denne prosessen. Forsøkte først via Zimbo. Fant linken hos Fru Lunas Drømmefabrikk. Fikk utvidet til tre kolonner, men overskriftene ble veldig store. Innholdet i høyre sidefelt ble "strukket." Greide ikke å finne ut hvorfor. Mulig at dette kunne løses etter lagring av den nye malen, men tok ikke sjansen på det.Etter en del leting på nettet, fant jeg bloggen til Anne på Moseplassen. Hun har laget en teskjeforklaring i tre deler. I tillegg hjalp hun meg underveis. Tusen, tusen takk, uten din hjelp hadde jeg ikke kommet i mål i går kveld. I pur glede over at den tredje kolonnen var på plass, laget jeg også ny header.


19 kommentarer:

liven sa...

Så fint det er blitt hos deg da Crinoline!!
Om jeg skal gjøre dette må det bli etter teskje metoden her også!!

Ha en fin kveld og ny uke.o)

Home By Virginia sa...

"Grattis" med 3 kolonner da... :) Ble veldig fint... Og for en nydelig banner du har laget... Herlig!!! :)
Ønsker deg en fin kveld...

*--- Klem ---*

Missfryd sa...

Takk for nok et tips. Og grattis med ny layout hos deg. Kjempefint!

Anne på Moseplassen sa...

Takk for gode ord :) og grattis med ny fin bloggutforming :D

Jannicke sa...

Fin heading,
og kjekt du fikk hjelp!
Er heller ikke så sterk på datafronten,
men har planer om ny heading om ikke så alt for lenge...

Loppeline sa...

Da skal jeg inn på siden hennes og lete, jeg sliter nemlig VELDIG med akkurat det samme! Bloggen din ble kjempefin! Jeg vil også ha!! :)

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Ja er det ikke kjekt når en får det til. Det var med sommerfugler i magen jeg sette igang med prosjektet inne hos meg. så redd for å ødelegge bloggen helt. men så gikk det bra. Så da er det bare å danse "jeg fikk det til dansen"

Kjempefint ble det.
klem

Hulda sa...

Artig når man får til nye ting på datafronten. Det ble praktisk og fint med 3 kolonner også! Likte headeren din godt!

Besta sa...

Så fint det ble hos deg. Nydelig header. Tror kanskje jeg må ha masse hjelp for å få det til.....skal sette meg ned en dag jeg har god tid og prøve meg fram,kanskje det lykkes?
Ha en fin uke.
Klem Marilyn

helle - pirettehuset.dk sa...

Både din header og 3-kolonne templaten ser rigtig godt ud! Ja, man skal mestre mange talenter når man begiver sig ud i blog-verden. Jeg har et minima template, som jeg ikke tror kan laves om til 3 kolonner, men tillykke med dit projekt.

Hilsen til dig:)

Josefine sa...

Så flott det ble med tre kolonner..gratulerer! Fin ny header også:)) Flott når noen legger ut god hjelp..takk for tipset. Klem

Anette sa...

Heisann. Jeg såg at du hadde klart å lage 3 kolonner!! Ble kjempefint!! Prøver jeg også, men klarer det ikke helt.. Hva slags tall har du brukt?? Blogglisten, følgere og bloggarkiv har på en måte kommet under alle innleggene.. Kan du hjelpe?? :)

Anette sa...

Lurer forresten også på hvordan du legger til den klokken?? Hvor skal den koden plasseres??

Crinoline sa...

Til Anette.Jeg prøver å komme inn i bloggen din for å se,men linken fungerer ikke. Det samme skjedde med meg først,årsaken var at bloggen var for smal. Jeg utvidet til 950 px. Tallene er slik:
210+20+410+20+210. Jeg likte best at sidefeltene er like.
Tror du max kan utvide til 990px. Vil understreke at jeg ikke kan så veldig mye om HTML redigering. Lykke til

Viola sa...

Det blev verkligen fint hos dig, grattis till nya "bloggen", hoppas du ahr en bra kväll, här var det vår igår med sol och plusgrader, idag har det snöat och vintern är tillbaka igen! Klem VIOLAN

Fru Lunas Drømmefabrikk sa...

Takk for gratulasjoner :) Har hatt en super dag! Jeg testet forresten ut teskjemetoden i går. Den var utrulig bra, men headeren fikk jeg ikke noe mindre, så da lagret jeg ikke endringene. Har du noen tips for hvordan jeg kan få den i samme størrelse som deg? Klem Linda

Siv Helene sa...

Hei ! Kjempe fin blogg du har :) Bare lurte på om du kunne være så snill og hjelpe meg med og få 3 kolonne ri bloggen.. samme malen dom du selv har :( hadde det men den ble ødelagt :(

Send mail eller legg meg til på msn..

Bloggens-verden@live.com
Plis :) <3

Crinoline sa...

Til Siv Helene. Jeg er ikke på msm. Da jeg laget tre kolonner fulgte jeg metoden til Anne på Moseplassen.Link i innlegget mitt.Jeg måtte først utvide bredden,dette forklarer hun også hvordan man gjør. Lykke til.

Mormors Have sa...

Heisann! Kom tilfeldigvis inn på bloggen din:) Yohooo! Du? Jeg lurer på om jeg må be om litt hjelp... Jeg har tre kolonner allerede. Men hvordan har du fått utnyttet bloggsiden maksimalt? Altså...-jeg har så mye ledig plass på sidene. Skulle fått H og V side heeelt ut på sidene liksom. Kanskje litt klønete skrevet dette, men håper du forstår og har tid til å gi meg noen tips;)