tirsdag 29. september 2009

Høst

Vi har et nydelig høstvær på Østlandet. Sol og relativt varmt, idag er det heller nesten ikke vind.


Villvinen, som klatrer på muren rundt en del av tomten, har fått høstfarger.

En brun lykt og et hjerte er hengt opp ved inngangsdøren.På den ene terrassen har jeg også laget litt høststemning. Terrassegulvet er oljet, spisebord og stoler er vasket og satt i boden.Den hvite sittegruppen står fortsatt ute og i dag ble ettermiddagskaffen inntatt her.

Solnedgang på hytta sist helg. God uke til dere alle sammen.

torsdag 24. september 2009

Under skråtaket

Datterens soverom på hytta er nå malt ferdig. Hun har ikke sett det enda, men jeg håper hun blir fornøyd.
Furusengen er også malt. Hjemme har vi ikke så mye i blått, men på hytta er det noen blå puter og tepper.I hyllene over sengen har jeg bare satt tilbake noe av pynten som sto der tidligere.
Alt er sydd etter mønster fra Tildabøkene; godnattengler, måker og rosebilde.Kurvkiste til oppbevaring av quilt, sengetøy og puter.Putetrekk sydd av Tilda stoff med brodert rose. Dette er sesongens siste oppussing på hytta. Har noen prosjekter som skal planlegges gjennom vinteren og utføres neste år.

søndag 20. september 2009

Jeg vil helst ikke ha.....

....gammeldagse gardiner og en gammel kommode. Datteren vår deler ikke sin mammas begeistring for gardiner sydd av av gamle overlaken eller gamle kommoder. Hun har derfor fått ny kommode og hvite bomullsgardiner på soverommet på hytta.Jeg har pusset opp hele rommet hennes. Vegger, tak og lister er malt hvite. Utgangspunktet var ubehandlet furu. Veggene er malt i glans 15, tak og lister i glans 40. Der kommoden og speilet nå står, sto det tidligere en kjellerreol til oppbevaring av klær. Dette skulle være en midlertidig løsning, men den ble stående noen år....Mellom malingstrøkene har det blitt tid til litt søm, blant annet en Tilda badeengel.En skjellkrans har fått plass på kommodensammen med en Tilda måke. Denne har fått skjerf i samme stoff som stolen.

Den gamle stolen har jeg malt hvit og sydd nye trekk til putene. Pølleputen er sydd i lyseblå og hvite smale striper. Kommer dessverre ikke så godt frem på bildet.

Det er flere bilder fra rommet, men de viser jeg i neste innlegg. God uke til dere alle.

tirsdag 15. september 2009

Skjærefjøler i porselen

Jeg har fått mange spørsmål, både i kommentarfeltet og på mail, om hvor jeg har kjøpt skjærefjølene i porselen.Selvfølgelig vil jeg fortelle dere det. De nydelige skjærefjølene er kjøpt hos Emmas Verden. Tusen takk for de nydelige vintage kortene og fyrstikkesken du sendte med, Anne. Jeg skal finne en fin plass å henge kortene etterhvert.Jeg kommer neppe til å skjære noe på porselensfjølene, de skal bare stå til pynt i tallerkenhyllen.

søndag 13. september 2009

Tallerkenhylle og monogram

Har lenge ønsket meg en tallerkenhylle med små skuffer. For en ukes tid siden fant jeg en i bruktbutikken.Godt gjemt bak masse annet sto den, mørk grønn med rødmalte detaljer.Nå er den hvitmalt og akkurat slik jeg liker den.Det er neppe noen overraskelse at jeg er glad i monogrammer. På Tildahjertet har jeg brodert et...og på hetten på Norgesglasset. Her oppbevares gamle sandkakeformer. Jeg har aldri bakt sandkaker, men bruker dem kun til pynt og til telys.På tallerkehyllen henger et gammelt linhåndkle.Skjærefjøler i porselen fra House Doctor. Takk for tips og at du hjalp meg å lete, Aina.God uke til dere alle.

fredag 11. september 2009

Tusen takk, AnnaMaria

Min svenske bloggevenninne AnnaMaria har hatt en utlodning. Jeg var en av de heldige som ble trukket ut. Tidligere denne uken kom et nydelig innpakket kors i posten.


Sammen med korset lå også en hyggelig hilsen på et vintage kort. AnnaMaria har den vakre bloggen Ett rött monogram.Det blå båndet er byttet ut med et hvitt og korset henger nå på den store lysestaken. Tusen takk for gaven og dine alltid hyggelige kommentarer, AnnaMaria.

tirsdag 8. september 2009

Søstrene Grene.....

.....var dessverre utsolgt for oppvaskbørster i tre......men til min store overraskelse hadde Clas Ohlson.Oppvaskbørstene selges sammen med en stor og en liten flaskebørste, kr.39,- for settet.Klutene er fra Søstrene Grene


og de sjarmerende tesilene fra Årstiden i Stockholm.

lørdag 5. september 2009

Uterom

Det merkes at høsten er her, mørke kvelder, kraftig vind og øsende regnvær. Har kjøpt noen nye vintergrønne planter til inngangspartiet, men de står fortsatt i plastpottene fra garneriet.


Litt høststemning på benken ved inngangsdøren er det eneste som har skjedd utendørs den siste uken, bortsett fra at Crinolinemannen har fått klippet plenen mellom regnskurene.

De grå kurvene er kjøpt på Mester Grønn og kransene på Panduro. Ønsker dere en fortsatt god helg.

tirsdag 1. september 2009

Studenthybel

Datteren vår har flyttet på studenthybel. Hun trives heldigvis godt, både på hybel og på studiested. Det gjør flyttingen litt lettere for mamma og pappa. Hun har gitt meg tillatelse til å vise noen bilder.Alle hyblene er nokså likt innredet, men hun har får lov å bytte ut noen møbler med sine egne. Synes hun har fått en hyggelig og personlig innredet hybel. Jærstolen ved skrivebordet og pleddet er tatt med hjemmefra. Lenestol, lysestaker, blomstervase, klokke, plante og lamper er kjøpt på IKEA. Utenpå de lystette gardinene har vi hengt opp hvite bomullsgardiner.Det hvite sengeteppet er også kjøpt på IKEA og pynteputene på Kid.Oppbevaring av klær, sko, sengetøy osv. er en utfordring. Jeg har sydd en "hengehylle" til oppbevaring av sko. Baksiden er foret med quiltevatt for å gjøre "hyllen" litt stivere. Øverst har jeg festet et lite hjerte fylt med lavendel."Hengehyllen" er sydd av Tilda stoff og rommer 8 par sko. Vi har festet den på innsiden av klesskapet.Har også sydd en pose til oppbevaring av bæreposer.Under sengen er det plass til tre lave og dype plastkasser til diverse oppbevaring. Disse er også kjøpt på IKEA.