onsdag 28. oktober 2009

Kunne ikke motstå...

...denne lille piketitteren. Den hadde i utgangspunktet en lite sjarmerende brunfarge.Med noen strøk hvitmaling synes jeg den ble riktig fin. Foreløpig står den på kommoden i gangen.

mandag 26. oktober 2009

Fransk funn

Tilbake til hverdagen etter nesten en uke i Nord-Jylland. Lange turer på stranden, tid til lesing, strikking og avkobling. Crinolinemannen har tålmodig vært med å lete etter gjenbruksbutikker. Fant dessverre ikke så mye, men ett par ting ble med hjem.Dette fatet er en presang fra min mann og datteren vår.Fatet er kjøpt i en antikvitetsbutikk i Paris tidligere i høst. Tusen takk til dere begge. Jeg ble veldig glad for denne gaven.


Har sydd litt ny julepynt. På hjertet har jeg brodert Joyeux Noël, God jul på fransk.


Hyggelige utmerkelser har jeg også fått. Denne har jeg fått av Anne Skaar


og denne av Miss Fryd og Solbergets mange prosjekt. Tusen takk til Anne, Ingrid og Solveig for at dere ville dele disse med meg. Flinke og kreative damer som gir meg masse inspirasjon og mange hyggelige kommentarer. Jeg deler disse utmerkelsene med alle gode bloggvenner som sprer glede i hverdagen min.

fredag 16. oktober 2009

Spisestue

Et gammelt overlaken med monogram og nydelig broderi


brukes som duk på spisestuebordet.

På bordet står også en gammel bestikkasse med arvesølv.


I stedenfor å henge opp liftgardinene med krokene som følger med, har jeg brukt borrelås. Først skrudde jeg opp en list og limte på en borrelås. Borrelås er også sydd på baksiden av gardinene.


Og selvfølgelig har liftgardinene monogram. Ønsker dere alle en god helg. Til uken blir det stille fra meg.

mandag 12. oktober 2009

Puter.....

har vi veldig mange av, noen kjøpt, men de fleste har jeg sydd selv.


Disse spisestuestolene har vi arvet. De er godt over nitti år gamle. For to år siden fikk vi pusset dem opp, og jeg trakk om stolsetene. Stolene vil forbli brune. Synes litt brunt er fint sammen med hvitt.For å få litt variasjon har jeg kjøpt stolputer med volanger. De er kjøpt i en lokal interiørbutikk.


Til de store stolene med armlener har jeg sydd putene selv. Foreløpig har jeg ikke puttet innerputer i stolputene.


Puten, som står i stolen, har jeg sydd av et gammelt linhåndkle.


Den runde puten er sydd etter mønster fra Tildas Landsted. Mange har spurt om hvor jeg finner monogrammønster. Jeg kjøper bøker med mønster fra Frankrike. Amazon fr har et godt utvalg. Noen gamle hefter har jeg også fått i gave.
Fortsettelse følger i neste innlegg. God uke til alle som titter innom.

lørdag 10. oktober 2009

Takk for i går

Det ble et veldig hyggelig bloggtreff på Lillestrøm i går kveld for nærmere seksti interiørinteresserte damer. Timene gikk så alt for fort. Håper vi snart treffes.Igjen, takk til May-Liss for at du arrangerte dette for oss.


tirsdag 6. oktober 2009

Bloggtreff

Maliva oppfordret oss til å lage et skilt med navnet på bloggen til treffet i Lillestrøm på fredag.Jeg har brodert bloggsignaturen på et hvitt hjerteog festet det på jakken. Tusen takk for at du arrangerer treffet,May-Liss. Jeg gleder meg til å treffe dere alle.


fredag 2. oktober 2009

Det ene drar det andre med seg

Med nymalt kommode og skoskap, så den lysegrå utgangsdøren trist ut. Litt slitt på enkelte steder var den også blitt. Vi har en liten hund som av og til klorer på døren når han vil ut på tur.Fire strøk måtte til for at det skulle bli pent. På døren har jeg hengt en krans som jeg har festet et hjerte på.Den lille duken har jeg arvet etter mormor. Tror denne håndarbeidsteknikken heter Hedebosøm. Mormor var veldig flink med håndarbeide og denne er et kjært minne.Den henger nå på en gammel hylle i gangen sammen med lavendelhjerte, krans, emaljetermometer og en pose med samme monogram som på lampekjolenRosene som sto i den gamle terrinen er visnet og byttet ut med det hvite buret. I buret har jeg satt en eføy. Ønsker dere alle en god helg. Nå skal jeg ut på tur i skogen med hunden vår.