søndag 21. juni 2009

God sommer....

ønsker jeg dere alle sammen. Er i feriemodus selv om det er fire arbeidsdager igjen til fem ukers ferie.



Dette innebærer også ferie fra bloggen frem til i begynnelsen av august. Kommer til å titte innom dere, men vil neppe poste noen innlegg før etter ferien.



Denne uken kom boken "Innred och dekorera Ljust & lantligt" av Anna Örnberg i posten. Til bekymring for Crinolinemannen har jeg fått masse inspirasjon og idèer til nye interiørprosjekter.



Tusen takk til AnnaMaria, Birgitta og Helle for denne utmerkelsen. Jeg deler den med dere alle sammen.

søndag 14. juni 2009

Tid for siesta



På lørdag kom sommeren tilbake, og det var et yrende båtliv på sjøen.




De ekte jorbærene er spist opp, men noen sydde jordbær pynter opp i Norgesglasset. Jordbærene og rosen er sydd etter mønster fra Tildas Hus.



Etter noen timer i solen er det deilig å slappe av i hengekøyen. Den er hengt opp under skyggefulle trær på hytta. Hengekøyen kjøpte jeg i en bod under Tall Ships`Races for noen år siden.


fredag 12. juni 2009

Boblevann



En siphon (fransk) er en karaffel av tykt glass med tappekran. Innholdet i flasken, oftest vann, ble drevet ut ved trykket av karbondioksid. Ut kommer kullsyreholdig vann. Siphon flasker brukes fortsatt i noen land, blant annet i Argentina.



Denne siphon flasken har jeg kjøpt i en sjarmerende bakgårdsbutikk i Tønsberg. Foreløpig står den på sjenken på gjesterommet. Ønsker alle sammen en riktig god helg.

tirsdag 9. juni 2009

En enkel liftgardin.....

.....har jeg sydd til det lille stuevinduet på hytta. Gardinen er sydd av et gammelt overlaken med monogram og håndheklet mellomverk.


Jeg synes denne gardinen er enklere å sy enn der hvor man syr på liftgardinbånd på baksiden. Nederst er det sydd løpegang til en list. Gardinen rulles opp til ønsket lengde og knyttes opp med båndene.



Putene som skimtes i sofaen er kjøpt på Home&Cottage.


lørdag 6. juni 2009

Alle gode ting er tre....

Jeg har bare blogget i fem måneder og regner meg selv som nybegynner enda. Noen utlodninger har jeg deltatt i og har vært heldig å bli trukket ut tre ganger.




På onsdag lå det en pakke i postkassen, den var fra Helena med bloggen Mysigt Hemma.




I pakken var det ett par søte øredobber.Helena lager flotte smykker og forskjellige fil-de-fêr ting.



Datteren vår stilte velvillig opp som modell. Tusen takk for den flotte gaven,Helena.

tirsdag 2. juni 2009

Sommergjester, del to

Håper alle har hatt en fin og avslappende pinse. Vi har vært på hytta og har hatt strålende vær hele tiden. Jeg blir litt rastløs av å sitte uvirksom i solen hele dagen, så jeg har puslet litt med andre ting innimellom, blant annet gjort dette gjesterommet klart for sommeren.



Veggene malte jeg i fjor sommer. Utgangspunktet var ubehandlet panel. Til pilkransen på veggen har jeg sydd små hjerter.



Rommet er ikke stort nok til å få plass til klesskap. Vi har derfor hengt opp knagger.



Ved vinduet henger speil, hylle med knagger og små kurver. Posene som henger på knaggene har jeg sydd for oppbevaring av diverse småting. På stolen ligger quilter til bruk ute på kjølige kvelder.



Mellom de to sengene er det plass til et lite nattbord. Brikken, putene og de to Tilda godnattenglene ble sydd sist sommer.



Sengeteppene er kjøpt på Kid.



Denne utmerkelsen har jeg fått av Romantisk Vintage. Tusen takk skal du ha. Hun har et vakkert og gjennomført hjem, til og med terrassen er en drøm. Jeg velger å gi denne utmerkelsen til de som er innom meg og ikke har fått den tidligere.